Sambo - upprätta samboavtalet och testamentet hos mig!


Skall du flytta ihop med Din älskade? Grattis!!! Tänk bara på att det kan vara bra att skriva ett samboavtal. Ett sådant behöver inte alls vara komplicerat; det räcker ofta med att man skriver att den som har köpt in något till hemmet också behåller det vid en eventuell isärflyttning.

Sambolagen är dispositiv. Det betyder att man kan sätta den ur spel med hjälp av samboavtalet.

Man kan också skriva samboavtal om den ena partern har lagt mer i kontantinsats i en samägd fastighet eller bostadsrätt. På det sättet ser man till att få tillbaka sin insats om man flyttar isär.

En annan sak som är viktig att tänka på är att sambor inte ärver varandra. Se därför till att ni har skrivit ett inbördes testamente, där ni reglerat vad som händer med er gemensamma egendom om en av er går bort. Om ni inte gör det har den överlevande sambon bara rätt till hälften av det gemensamma bohaget. Den andra hälften går till den avlidnes arvtagare.

Både samboavtal och testamenten går bra att beställa online. Se vidare under Nättjänster och Samboavtal respektive Testamente. Då kan jag hjälpa dig att upprätta dokumenten!