Musikjuridik


Som musiker kan du behöva hjälp med att granska och upprätta avtal. Idag finns det många aktörer inom musikindustrin och jag kan hjälpa er att ingå avtal med skivbolag, musikförlag, arrangörer, managers, agenter och andra parter inom branschen.

Det är viktigt att du och dina medmusiker vet vad det avtal som ni avser att ingå innebär för er. När avtalet är underskrivet så kan det vara svårt, för att inte säga omöjligt, att omförhandla eller bryta avtalet utan att det får stora ekonomiska konsekvenser för er.

Jag vill att du ska ha möjlighet att lägga all din tid och energi på att skapa musik, inte på att hantera juridiska problem! Jag vet hur tvister och dåliga villkor kan påverka kreativiteten och bistår därför gärna vid samtal med ert skivbolag eller annan part.

Om du har funderingar på att starta ett eget skivbolag eller musikförlag så hjälper jag dig gärna med den juridiska biten. Jag hanterar också frågor kring momsredovisning vid musikers framföranden av upphovsrättsligt skyddade verk, merchandise samt rätten till band- och artistnamn.

Ingen fråga är för stor eller för liten, hör av dig, så bokar vi in ett möte och ser hur jag kan hjälpa dig på bästa och smidigaste sätt!